Productsct Description/Opis proizvoda

Sastav: Podloga vazelin, lanolin, ulje badema, kamilice, nevena, kantariona i lavande.

Djelovanje: Biljna ulja smiruju kožu, štite od iritacije i smanjuju mogućnost ojeda. Bademovo ulje sadrži minerale i esencijalne masne kiseline, bogato je i vitaminima A, B, D, E, te intezivno hrani naročitno suhu i osjetljivu kožu. Pomaže kod svraba, peckanja i upale. Nevenovo ulje je odličan izbor jer hrani, smiruje, podstiče regeneraciju i epitalizaciju kože, a djeluje i protivupalno pa može spriječiti pojavu upalnih procesa na koži. Ulje kamilice pomaže brzom zarastanju oštećenog tkiva, te stimuliše metaboličke procese kože, djeluje protivupalno i pomaže kod infektivnih promjena na koži, dok lavanda ulje opušta i smiruje. Ako se koža bebe ne njeguje ona gubi vlagu, isušuje se i postaje podložna iritaciji, alergiji, i infekciji. Mame također mogu koristiti ovaj mehlem za njegu bolnih i oštećenih bradavica i za zaštitu kože.

Upotreba: Prije upotrebe lagano promućkati. Mehlem se nanosi više puta u toku dana u debljem sloju u predjelima koji su izloženi pojačanom dejstvu znoja i urina, a u tanjem sloju za njegu lica i tijela bebe nakon kupanja.

Napomena: Doilje prije dojenja obavezno oprati dojke. Prije upotrebe promućkati. Promjena boje, mirisa, pojava taloga ne utječe na kvalitet proizvoda.

Način čuvanja: Čuvati na tamnom mjestu i sobnoj temperaturi, izvan dohvata djece.

Najbolje upotrijebiti: 24 mjeseca, od datuma proizvodnje.

Datum proizvodnje: Otisnut na kutiji.

Količina: 125 ml