Productsct Description/Opis proizvoda

Prirodna pomoć kod reumatskih bolova, artritisa, išijasa, diskushernije i spondiloze

Sastav: Vodeno-etanolni ekstrakt kurkume (Curcuma longa / Curcuma domestica), Breze (Betula pendula), rastavića (Equisetum arvense), koprive ( Urtica dionica), bijele vrbe (Salix alba), kamilice (Matricaria chamomilla), lavande (Lavandula)

Djelovanje: Breza, rastvić i kopriva kao prirodni diuretici eliminišu višak tečnosti iz organizma čime smanjuju otok. Kora od vrbe posjeduje salicilate, tvari slične aspirinu koje na prirodan način ublažavaju bolove. Kamilica i lavanda djeluju blago umirujuće, što je od posebne važnosti za nervozu koja je čest pratilac reumskih tegoba.

Kurkuma pokazuje korisno djelovanje kod:
Ublažavanje bolova u kostima, zglobovima, mišićima , tetivama, lumbalnih bolova,
spondiloze u leđima,
Smanjenja upale i povećavanja pokretljivosti ukočenih zglobova kičme,
Problema nastalih zbog artritisa, reumatizma.

Način upotrebe: Uzeti 20-30 kapi sa malo vode ili čaja i konzumirati tri puta dnevno poslije obroka. Nakon 4 sedmice neprekidne upotrebe preporučuje se 1 sedmica pauze.

Kapi se mogu koristiti i preventivno 1-2 puta dnevno po 20 kapi.

Napomena: Prije upotrebe proizvod dobro promućkati! Promjena u intenzitetu boje, mirisa i pojava taloga ne utječu negativno na kvalitetu proizvoda! Preporučene dnevne doze se ne
smiju prekoračiti! Ne preporučuje se trudnicama i dojiljama i mlađima od 12 godina bez prethodne konsultacije sa doktorom! Proizvod je za oralnu upotrebu! Čuvati izvan dohvata djece!

Način čuvanja: Proizvod čuvati zatvoren u originalnom pakovanju, zaštićen od svjetlosti i vlage, na temperaturi do 25°C.

Datum proizvodnje:

Rok trajanja: 24 mjeseca, od datuma proizvodnje

Neto količina: 30 ml

Barcode: 3872770003782